top of page

Välkomstföreläsning

Stark och Trygg Graviditet

Vår kurs Stark och Trygg Graviditet

Den här kursen är för dig som vill känna dig närvarande och stark i och under din graviditet och första tiden som förälder. Oavsett fysisk och mental träningsvana, om det är första eller femte barnet. Välkommen hit!

I kursen ingår:

  • 15 + kortare föreläsningar

  • Fysiska och mentala träningspass

  • Övningsbank - sätt ihop dina egna träningspass​

  • Workbook

  • Träningsdagbok

  • 1 digital träff i månaden med Josefin, Tilda och andra deltagare i kursen

  • Tematräffar

  • Stark och Trygg Graviditets Forum

Kursens innehåll är kopplat till hur du kan känna dig stark och trygg genom graviditeten, förlossningen och som nybliven förälder.

Vi kallar det styrka inifrån och ut. 

Förutom kursmaterialet sker även en digital träff varje månad där du har möjlighet att ställa frågor till kursledarna. Vissa månader har vi tematräffar där vi vid träffarna diskuterar olika områden kopplade till mental och fysisk träning under graviditet samt efter förlossning. Du som kursdeltagare får även tillgång till ett forum där du kan interagera med kursledarna och andra deltagare i kursen.

​​

Kursen kan du starta när som helst under graviditeten och du har tillgång till den under ett års tid (12 månader). Självklart får du även del av de uppdateringar som görs löpande. Kursen är upplagd efter en normal och frisk graviditet.

Våra Webinar

Vi erbjuder tre webinar som fokuserar på mental och fysisk träning under och efter graviditeten. Varje webinar är cirka en timme långt och innehåller användbar information och tips för att stödja gravida kvinnor och nyblivna mammor.

När du anmäler dig till något av våra webinar får du även tillgång till olika övningar relaterade till det specifika temat för varje webinar. Detta inkluderar andningsövningar, tips på styrkeövningar under graviditet och korta träningsprogram som kan göras hemma efter förlossning. Vi hoppas att våra webinar kommer att vara hjälpa dig i resan mot förlossningen och i den nya rollen som förälder.

Andning och avspänning

Det första webinaret handlar om träning under graviditeten med fokus på andning och avspänning. Under webinaret lär du dig varför det är viktigt att öva din andning och slappna av under graviditeten. Andningsträning inför och under förlossning diskuteras också, liksom avslappningsövningar för bäckenbotten och minskad grundspänning i kroppen. Dessutom innehåller webinaret information om hur du kan träna mentalt och förbereda dig inför förlossningen.

Styrka

Det andra webinaret fokuserar på träning under graviditeten. Du kommer att få lära dig varför det är viktigt att träna under graviditetens olika trimestrar samt vad du bör undvika för typ av träning. Webinaret inkluderar också information om rektusdiastas och foglossning samt övningar vid dessa tillstånd. Dessutom kommer webinaret att innehålla tips och övningar för att bygga inre trygghet och mental styrka under graviditet och inför förlossningen.

Leende gravid kvinna

Nyförlöst

Det tredje webinaret handlar om träning efter förlossning. Webinaret kommer att ge dig information om hur du kan börja träna säkert efter förlossningen och hur du kan bygga upp styrkan i magen och bäckenbotten. Du kommer också att lära dig hur du kan utföra styrketräning efter förlossning och kejsarsnitt. Om du är intresserad av löpning efter förlossning kommer du också att få lära dig mer om detta. Webinaret innehåller även information om hur du kan få till effektiv vila med din bebis och hur du kan känna dig trygg i ditt amningsval.

Nyfödd bebis
bottom of page